NIBEn maalämpötuotteet

Maalämpö on suomalaisiin oloihin sopivin lämmitysjärjestelmä; auringon maahan sitoutunutta lämpöä on saatavilla ympäri koko vuoden ja lämpöpumppu pystyy keräämään suurimman uusiutuvan energiamäärän. Maalämmön hankinta maksaa itsensä takaisin alhaisina energiakustannuksina, lämmitystä uusiessa voit säästää jopa 80 % energiassa.

Kaikista lämmitysmuodoista maalämpö on paras suoja kohoaville energiakustannuksille, mikäli sähkönhinta nousee Keski-Eurooppalaiselle tasolle. Nimittäin maalämpöpumput käyttävät vähiten sähköä kylmimpinä talvipäivinä, kun pörssisähkö on kalleimmillaan.

Maalämpö on huolettomuutta ja erittäin suuri uusiutuvan energian osuus on taas ympäristöystävällisyyttä. NIBE maalämpöpumppuihin voit lisätä myös energiatehokkaan viilennyksen, jossa maan sisällä olevaa viileyttä siirretään sisätiloihin ilman kompressorin käyttöä.

NIBEn poistoilmalämpöpumput

Poistoilmalämpöpumpun toiminta yksinkertaisesti kuvailtuna on seuraava: energia otetaan talteen lämpimästä sisäilmasta ennen kuin se puhalletaan ulos.

Poistoilmalämpöpumppu poistaa tunkkaista sisäilmaa ja siirtää poistoilman lämpöenergiaa käyttöveteen ja lämmitysjärjestelmään.

Valitsemalla NIBE poistoilmalämpöpumpun säästät energiakustannuksissa jopa puolet verrattuna tavalliseen sähkölämmitykseen ja koneelliseen ilmanvaihtoon. Poistoilmalämpöpumput ovat loistava ratkaisu max. noin 200 m² uudisrakennuskohteisiin.

NIBEn ilma/vesilämpöpumput

Valitse NIBE ilma/vesilämpöpumppu ja energiasäästösi on jopa 70 %. Säästön suuruus riippuu tietenkin talon sijainnista ja koosta, valitusta lämpöpumpusta sekä onko käytössäsi jäähdytys vai ei. Lämmönlähteenään pumput käyttävät ilmaa, luonnosta ilmaiseksi saatavaa uusiutuvaa energiaa. Pumppujen hiilidioksidipäästöt ovat minimaaliset. Tehokkaat pumppumme maksavat itsensä nopeasti takaisin ja toimintavarmoina, myös pohjolan kylmissä olosuhteissa tuottavat lämpöä ja lämmintä käyttövettä talosi tarpeisiin.

Tuotevalikoimaamme kuuluu suuri määrä sisä- ja ulkoyksiköitä, joilla on eri käyttötarpeisiin sovitettuja ominaisuuksia ja joiden liittäminen toisiinsa on vaivatonta.

NIBEn Cool-In-Viilennysjärjestelmät

Hyödynnä lämpöpumppuinvestointisi sataprosenttisesti ja asenna pumpun rinnalle energiatehokas viilennys! Cool-IN on viilennysjärjestelmä miellyttävään ja järkevään viilennykseen.

Yhteensopiva NIBE maalämpöpumppujen kanssa:

  • F1145, F1245, F1155, F1255, F1226 ja F1345

Yhteensopiva NIBE ilma/vesilämpöpumppujen kanssa:

  • NIBE SPLIT ja F2040

Maaviilennys on erittäin turvallinen, helppo ja energiatehokas ratkaisu raikkaan sisäilman varmistamiseksi. ”Keskusteluyhteys” lämpöpumpun ja viilennyslaitteiston välillä lisää järjestelmän tehokkuutta ja käytettävyyttä – energiaa säästäen!

Turvallinen valinta

Cool-IN on suunniteltu NIBE maalämpö- ja ilma/vesiratkaisuja ajatellen sekä pohjoisia olosuhteitamme silmällä pitäen. Eurooppalaiset laatuvalmistajat takaavat sen, että laitteisto on toimintavarma ja varaosien saatavuus hyvä. Lisäksi pystymme tarjoamaan laitteillemme parhaan mahdollisen teknisen tuen ja selkeän ohjeistuksen.

Helppo asentaa, mukava käyttää

Sisäyksikön seinäasennus on helppoa ja nopeaa. Erillistä ulkoyksikköä tämä järjestelmä ei tarvitse. Erittäin hiljaista konvektoria eli puhallinta ohjataan kaukosäätimellä. Comfort-sarjan tuotteilla viilennystä voidaan käyttää ympäri vuoden – kun osassa taloa tarvitaan vielä lämmitystä, mutta toisaalla aurinko kuumentaa sisäilman tukalaksi. Energiatehokas järjestelmä on taloudellinen pitkäaikaisessa käytössä; näin saatu viilennys on tasaisempaa ja huomattavasti miellyttävämpää kuin hetkittäisesti käytetty jäähdytys.

Maalämpöputki

Energiakaivoon asennettava lämpöputki (GEOmaalämpöputki) on polyeteeni -nimistä elintarvikemuovia. Polyeteeni eli PE-muovilla on monia hyviä puolia. Tällä stabiililla, yleisellä muovilla on myös erinomainen kemikaalinkestävyys. Energiakaivon muuttumattomissa olosuhteissa keruuputken voi luottaa kestävän jopa satoja vuosia.

Muoviputken raaka-aine eli granulaatti on GEOmaalämpöputkissa korkealuokkaista. Tärkeintä meille on tyytyväinen asiakas vuosikymmenienkin jälkeen.

Eristetty siirtoputki

Maalämmön siirtoputki on lämpöeristetty 40mm putki, jota käytetään lämpökaivon ja lämpöpumpun välisiin vaaka-asennuksiin. Siirtoputken mitat ovat 40-70mm, ja ne ovat saatavana 1m-200m mittaisena.

Kaivot ja jakokaapit

Naturet

Suomalainen Naturet -maalämpöneste on myrkytön ja ekologinen tuote. Naturet -maalämpönestettä käytetään maalämpöjärjestelmissä lämmönsiirtonesteenä luonnonlämmön siirtämiseen maaperästä, kalliosta tai vesistöstä kiinteistöjen ja käyttöveden lämmitysenergiaksi.

Naturet -maalämpönesteen pääraaka-aine on etyylialkoholi eli etanoli. Etanoli on luonnon raaka-aineista valmistettu. Se on myrkytön sekä biologisesti hiilidioksidiksi ja vedeksi hajoava.

Naturet -maalämpöneste valmistetaan Altian Teknisen Etanolin  tehtaalla Rajamäellä. Altia on aktiivisesti toiminut alan tutkimuksessa ja tuotekehityksessä useiden vuosikymmenien ajan. Naturet -maalämpönesteen korkeaa laatua valvotaan aktiivisesti Altian laboratoriossa. Altia toimii tuotannossaan sertifioitujen laatu-, turvallisuus- ja ympäristöjärjestelmien mukaisesti.

Lattialämmitys

Luotettava Warmia-lattialämmitys on yksilöllisesti suunniteltu, huoleton ja edullinen lämmitysratkaisu. Vedottomasti tasaista lämpöä tuottava järjestelmä luo asumisviihtyvyydelle kodikkaan perustan.

Puristeosat ja putket

Maahantuojana Geoener tarjoaa LVI alan ammattilaisille laajan valikoiman M-leukaan sopivia kupari-, RST- ja teräsosia laadukkaaseen asennukseen Euroopan johtavalta puristeosien valmistajalta.

R.M. on Italialainen yritys joka on perustettu 1970. Tehdas on erikoistunut puristeosien valmistukseen teräksestä, RST:stä ja kuparista. Tehtaalla on käytössä modernit laitteet joiden kapasiteetti on 8 miljoonaa osaa vuodessa.Tehtaalla on käytössä laadun varmistus UNI EN ISO 9001:2008 ja tuotteet ovat saaneet muun muassa WRAS ja DVGW sekä lukuisien muiden kainsainvälisten organisaatioiden sertifioinnin.

 

Aurinkokeräimet

Aurinkokeräimet edustavat uusinta ekologista ja modernia lämmöntuottojärjestelmää. Ne mahdollistavat erittäin
pienellä käyttökustannuksella lämpimän käyttöveden tuottoa ja tukevat myös keskuslämmitystä. Niillä voi myös lämmittää vaikkapa uima-altaiden vettä.

Aurinkoenergiaa on tarjolla lähes koko vuoden ja sen hyödyntäminen säästää olemassa olevaa laitteistoa ja selvää rahaa lämmityskustannuksissa. Aurinkoenergian hyödyntäminen on myös minkä tahansa lämmitysratkaisun rinnalla on oikea ekoteko.

Kiinnitystelineet on suunniteltu niin, että keräimiä voi helposti lisätä jälkikäteen lämmöntarpeen mukaan vaikkapa yksi kerrallaan kuten alla olevissa kuvissa havainnollistetaan.